Blogi

helmikuu 24, 2019

Asiakastarina: Meidän mökki

Ajatus oman mökin hankkimisesta oli käynyt mielessä aika ajoin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vanhojen mökkien esittelyissä tuli käytyä joka kesä ja myös alueen tonttitarjonta oli tullut tutuksi.

Lopputulos vuosien markkinatutkimuksen jälkeen oli kuitenkin se, että parhaat kohteet eivät yleensä edes tule tarjontaan, vaan siirtyvät suvussa eteenpäin. Ja jos tulevat, hinta on sen mukainen. Kohtuullisen hintaiset kohteet taas näyttivät olevan melko täydellistäkin peruskorjausta vaativia vanhoja lautamökkejä, joiden odotettavissa oleva elinkaari ei kuitenkaan antaisi vastinetta rahalle ja etenkin vaivalle.

Tämän pohdinnan perusteella tulimme kotona siihen tulokseen, että järkevintä olisi hankkia oma tontti ja rakentaa tai rakennuttaa kohde itse.

Tonttia etsiessä meillä oli kaksi kriteeriä, etäisyys ja järviveden laatu. Viimein odotus palkittiin, kun nimeltä mainitsemattoman metsäyhtiön tontteja tuli parisen vuotta sitten myyntiin erään kirkasvetisen järven rannalta. Joensuun keskustaan ajomatkaa oli tutustumiskäynnin perusteella tasan 30 minuuttia, mikä oli ajoaikana jopa oman kriteeristön alakanttiin. Valmis tie tontille oli myös iso bonus.

Alusta alkaen oli selvää, että mökki tehtäisiin hirrestä. Toimittajia kilpailuttaessa kävi äkkiä selväksi, että hyvästä puusta saa nykyään maksaa asianmukaisen hinnan. Mutta toisaalta hirsimökki kestää huollettuna isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle.

Tuttavan kautta saimme vähän kuin vahingossa tietää pienestä oululaisesta avaimet käteen rakentajasta. Olimme tämän perusteella yhteydessä Siklandereihin  ja suunnittelimme Tommin ja Mikan kanssa kohdetta samalla kun kävimme tarjousneuvotteluja. Lopulta päädyttiin toteutettavaan ratkaisuun, josta tuli totta tänä keväänä.

Projektin aikainen joustavuus ja kokemuksen tuoma asiantuntemus eri ratkaisuihin olivat iso lisäarvo toimittaessa pienen perheyhtiön kanssa. Ja mikä tärkeintä, sopimukseen kirjattu urakkahinta piti sentilleen, mikä ei aina ole rakennusprojekteissa itsestään selvää.

Kaiken kaikkiaan projekti oli joustava ja kokonaisedullinen verrattuna jopa osin talkoilla ja osin tuttujen yksittäisten alihankkijoiden kanssa rakentamiseenkin nähden. Homma valmistui meidän osalta vähän tuurillakin etuajassa ja kuten jo totesin, sovittuun hintaan, jotenka voin vilpittömästi suositella Siklandereita muillekin.

KW, Kontiolahti, Pohjois-Karjala